ρεσβερατρόλη φυσικές πηγές

Resveratrol, ένα αντιοξειδωτικό που βρέθηκαν σε ορισμένα φυτά (όπως τα σταφύλια), λέγεται ότι έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Περάσει μέσα από αυτό το άρθρο για μια σύντομη επισκόπηση σχετικά με τις φυσικές πηγές αυτή πολυφαινολικών σύνθετες. Μπορεί να έχετε ακούσει για την έννοια που ονομάζεται «Γαλλικό παράδοξο», που ασχολείται με την χαμηλή συχνότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων σε Γάλλους.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το κόκκινο κρασί λέγεται ότι είναι πίσω από μια τέτοια χαμηλό κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων σε Γάλλους, που ακολουθούν μια διατροφή που είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη.

Περαιτέρω μελέτες που προτείνει ότι είναι η παρουσία της ρεσβερατρόλης στο κόκκινο κρασί που είναι πίσω από αυτό το φαινόμενο. Από τότε, resveratrol έχει ένα καυτό θέμα για διάφορες μελέτες και έρευνες, όπως είπε, είναι να έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Στις μέρες μας, ακόμη και ρεσβερατρόλη συμπληρώματα είναι διαθέσιμα στην αγορά. Όπως δεν υπάρχει καμία στερεά απόδειξη για τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της Ένωσης, είναι πάντα καλύτερο να πάει για φυσικό ρεσβερατρόλη πηγές, αντί να χρησιμοποιούν τα συμπληρώματα.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε ρεσβερατρόλη από την επίσημη ιστοσελίδα

Τι είναι η ρεσβερατρόλη;

Πριν ξεκινήσουμε με τις φυσικές πηγές της ρεσβερατρόλης, είναι καλύτερο να έχουμε μια βασική ιδέα για την Ένωση. Resveratrol είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που βρέθηκαν σε ορισμένα φυτά, όπως τα σταφύλια, ο κρίνος και ευκαλύπτου. Αυτή η ουσία παράγεται στα φυτά ως αμυντική αντίδραση από βακτήρια και μύκητες επιθέσεις.

Resveratrol είναι ένα από τα phytoalexins, που οι αντιμικροβιακές ουσίες που παράγονται από τα φυτά, όταν προσβάλλονται από βακτήρια ή μύκητες. Η ουσία αυτή λέγεται ότι είναι πίσω από τα οφέλη για την υγεία του κόκκινου κρασιού. Εκτός από τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, ρεσβερατρόλη λέγεται επίσης ότι έχει ιδιότητες που μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση και την εξέλιξη του καρκίνου. Λέγεται, επίσης, να έχουν αντι γήρανσης επιπτώσεις.

Όντας ένα αντιοξειδωτικό, resveratrol να περιορίσει τη δράση των ελευθέρων ριζών στο σώμα, παρεμποδίζοντας έτσι διάφορες ασθένειες, όπως, αρθρίτιδα, νόσος του Αλτσχάιμερ, κλπ. Αυτή η ουσία είναι επίσης λέγεται ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και φέρεται να είναι καλό για τους ανθρώπους με την αντίσταση στην ινσουλίνη. Είναι επίσης ο ισχυρισμός ότι η ρεσβερατρόλη φυσικές πηγές δεν μπορεί να είναι ότι πολύ αποτελεσματική στην παροχή αυτά τα οφέλη για την υγεία. Έτσι, resveratrol είναι τώρα στην αγορά ως συμπλήρωμα διατροφής.

Τώρα διατίθεται με τη μορφή χαπιών και υγρά. Ωστόσο, η χρήση των συμπληρωμάτων ρεσβερατρόλης είναι ακόμα μια πολύ συζητηθεί και αμφιλεγόμενο θέμα, όπως τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτών των συμπληρωμάτων στον άνθρωπο δεν αποδεικνύονται. Έτσι, είναι πάντα καλύτερο να καταφύγουν στις φυσικές πηγές αυτής της ουσίας, ώστε να αποκομίσουν ρεσβερατρόλη οφέλη υγείας που προσφέρονται από αυτό το φυσικό αντιοξειδωτικό.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε ρεσβερατρόλη από την επίσημη ιστοσελίδα

Φυσικές πηγές της ρεσβερατρόλης

Όπως προαναφέρθηκε, το κόκκινο κρασί είναι μία από τις καλύτερες πηγές της ρεσβερατρόλης. Στην πραγματικότητα, τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιών είναι η καλύτερη πηγή της ρεσβερατρόλης. Ανάμεσα στα διαφορετικά είδη σταφυλιών φυτών, Vitis vinifera, labrusca και μοσχοστάφυλο σταφύλια βρίσκονται να έχουν υψηλά επίπεδα της ρεσβερατρόλης. Ακόμα κι αν, το αντιοξειδωτικό αυτό βρίσκεται στο μίσχοι, ρίζες και σπόρους του φυτού, την υψηλότερη συγκέντρωση της ρεσβερατρόλης φαίνεται στο δέρμα του γκρέιπφρουτ. Μελέτες δείχνουν ότι περίπου 50-100 μικρογραμμάρια της ρεσβερατρόλης μπορεί να βρεθεί σε 100 γραμμάρια φλούδας σταφυλιού. Σε περίπτωση ακατέργαστη, κόκκινα σταφύλια, συγκέντρωση ρεσβερατρόλη είναι 0,24 και 1.25 mg ανά φλιτζάνι.

Επίσης λέγεται ότι σταφυλιών φυτά που καλλιεργούνται σε ψυχρά κλίματα, έχουν υψηλά επίπεδα της ρεσβερατρόλης, όπως οι μυκητιακές προσβολές είναι πιο συχνές σε αυτές τις κλιματικές συνθήκες. Σε σύγκριση με το κρασί, χυμοί δεν περιέχουν σημαντικές ποσότητες ρεσβερατρόλης. Σε περίπτωση κόκκινο κρασί, η ρεσβερατρόλη συγκέντρωση διαφέρουν, με βάση διάφορους παράγοντες, όπως, το είδος των σταφυλιών, τον τόπο την οικονομική ανάπτυξη, κλπ. Μπορεί να είναι γύρω από 0,29 και 1,89 λεπτά mg σε ένα πέντε ουγκιά ποτήρι ισπανική κόκκινο κρασί.

Άλλες πηγές φυσικό ρεσβερατρόλη είναι φιστίκια, που έχουν περίπου 75 μικρογραμμάρια ανά ουγγιά. Βρασμένα φυστίκια έχουν μια υψηλότερη συγκέντρωση της ουσίας αυτής, σε σύγκριση με αυτά των πρώτων. Βούτυρο φυστικιών περιέχει μικρές ποσότητες εάν αυτή αντιοξειδωτικό – 0,13 mg ανά φλιτζάνι. Ακόμη και σμέουρα, μούρα, βατόμουρα και cranberries θεωρούνται φυσικές πηγές της ρεσβερατρόλης. Σε σύγκριση με Μύρτιλλο, τα βακκίνια έχουν υψηλότερη συγκέντρωση της ρεσβερατρόλης, αλλά, το αντιοξειδωτικό αυτό να πάρουν υποβιβασμένα λόγω μαγείρεμα. Μπορεί επίσης να βρεθεί στους σπόρους φράουλας. Ρεσβερατρόλη βρίσκεται επίσης σε ορισμένα είδη δέντρων πεύκης και ελάτης και ιαπωνικά.

Όπως δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την καθαρότητα, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων ρεσβερατρόλης, είναι καλύτερο να πάει για τις φυσικές πηγές της ρεσβερατρόλης. Ακόμη και η δόση ρεσβερατρόλης που παρέχονται με το συμπλήρωμα δεν μπορεί να είναι ακριβή. Υπάρχουν κάποιες εικασίες σχετικά με τις παρενέργειες των συμπληρωμάτων ρεσβερατρόλης. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα συμπληρώματα, ζητήσει τη γνώμη του γιατρού σας. Σε περίπτωση φυσικές πηγές, πολύ, μέτρια κατανάλωση είναι σκόπιμο.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε ρεσβερατρόλη από την επίσημη ιστοσελίδα


Search for ρεσβερατρόλη φυσικές πηγές


Related Post :