естествени Resveratrol източници

Resveratrol, антиоксидант намерени в някои растения (като грозде), се казва, че има различни ползи за здравето. Минете през тази статия за кратък преглед за естествените източници на този полифенолни съединения. Вие може да сте чували за концепция, наречена “Френски парадокс”, която се занимава с ниска честота на сърдечно-съдови заболявания в френския народ.

Според тази теория червено вино се казва, да бъде зад такъв нисък риск от сърдечно-съдови заболявания в французите, които следват диета, богата на наситени мазнини.

Допълнителни изследвания предполагат, че това е наличието на ресвератрола в червеното вино, което е зад това явление. Оттогава resveratrol е гореща тема за различни изследвания и проучвания, както се казва, да имат множество ползи за здравето. Днес дори resveratrol добавки са налични на пазара. Тъй като няма твърди доказателства за полезните ефекти на това съединение, винаги е добре да отида за естествени resveratrol източници, вместо да използвате добавки.

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт

Какво е ресвератрол?

Преди да започнете с естествени източници на ресвератрол, е по-добре да има една основна идея за съединението. Resveratrol е естествен антибиотик, открити в някои растения като грозде, Лили и евкалипт. Това вещество се произвежда в растенията като защитна реакция срещу бактериални и гъбични атаки.

Resveratrol е един от phytoalexins, които са антимикробиални вещества, произведени от растения, когато те са нападнати от бактерии или гъбички. Това вещество се казва, да бъде зад ползите за здравето от червено вино. Освен намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, resveratrol също се казва, че имат свойства, които могат да предотвратят появата и развитието на рака. Също така се казва, да имат анти стареене ефекти.

Като антиоксидант, resveratrol може да ограничи действието на свободните радикали в тялото си, което да предотвратява няколко заболявания, като артрит, болестта на Алцхаймер и др. Това вещество е също така казва, че има противовъзпалителни ефекти и се твърди, че е добре за хората с инсулинова резистентност. Твърди се също, че естествени resveratrol източници не може да бъде, че много ефективни при предоставяне на тези ползи за здравето. Така че resveratrol е сега на пазара като хранителна добавка.

Той вече е достъпен под формата на хапчета и течности. Въпреки това употребата на ресвератрол добавки все още е много дебатирани и спорни тема, както полезните ефекти на тези добавки при хората не са доказани. Така че винаги е по-добре да се прибегне до естествените източници на това вещество, така че да извлекат ползи за здравето на ресвератрол, предлагани от този естествен антиоксидант.

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт

Естествени източници на ресвератрол

Както бе споменато по-горе, червено вино е един от най-добрите източници на ресвератрол. В действителност гроздето, които се използват за приготвяне на вина е най-добрият източник на ресвератрол. Сред различните видове грозде растения Vitis vinifera, labrusca и Мискет грозде са намерени да бъде като високи нива на ресвератрол. Въпреки че този антиоксидант се намира в стъбла, корени и семена на растението, най-високата концентрация на ресвератрол се вижда в кожата на грейпфрут. Проучванията показват, че около 50-100 микрограма на ресвератрол могат да бъдат намерени в 100 грама грозде кожа. В случай на сурова червено грозде resveratrol концентрация е 0.24 и 1,25 мг на чаша.

Тя също се казва, че грозде растения, които се отглеждат в студен климат, имат високи нива на ресвератрол, като гъбични атаки са по-често при тези климатични условия. В сравнение с грозде вино гроздов сок не съдържа значителни количества на ресвератрол. В случай на червено вино, resveratrol концентрацията може да варира, въз основа на различни фактори, като вид на грозде, място на своя растеж и т.н. Тя може да бъде около 0.29 и 1,89 mg в пет унция чаша от испански червено вино.

Други естествени resveratrol източници са фъстъци, които имат около 75 мкг / унция. Варени фъстъци имат по-висока концентрация на това вещество, в сравнение със суров материал. Фъстъчено масло съдържа ниски суми, ако този антиоксидант – 0.13 мг на чаша. Дори малини, черници, боровинки и боровинки се считат за естествени източници на ресвератрол. В сравнение с къпини боровинки имат по-висока концентрация на ресвератрол, но този антиоксидант може да получите влошени поради готвене. Тя също може да се намери в семената на ягоди. Resveratrol също така е установено в някои видове бор и смърчови дървета и японски knotweed.

Тъй като няма гаранция за чистота, качеството и ефективността на ресвератрол добавки, е по-добре да отида за естествените източници на ресвератрол. Дори на ресвератрол дозата с добавка не може да бъде точна. Има някои спекулации за странични ефекти на resveratrol добавки. Ако искате да използвате тези добавки, потърси становището на вашия лекар. В случай на природни източници, умерена консумация е препоръчително.

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт


Search for естествени Resveratrol източници


Related Post :